Tuskin olen huomannut päivityksestä kuluneen pari viikkoa. Lukio pyörii päässä ekana, vaikka ei niin saisi olla. Viikonloput menevät ohi nukkumalla ja tietokoneella pelaamalla. Niin kai voisi kuluttaa yhden ihmisiän, mutta sitä on kaikenlaisia velvollisuuksia yhteiskuntaa ja muita ihmisiä kohtaan.

Ruotsissa olen hiukan pihalla. Viimeinen käännöstehtävä osoitti sen todella hyvin eikä Google-kääntäjä auttanut asiaa ollenkaan. Mitenhän pääsen kurssikokeen läpi tulevista ylioppilaskokeista puhumattakaan. Mutta lakaisenpa murheet maton alle ja siihen saakka vietän riemukasta eloa!

Saimme vihdoin kurssikokeet takaisin. Huojentunut olen suuresti. Pääsin läpi kaikki. Jopa sen pitkän matikan. Matikasta todellisena yllätyksenä sain 7½, vaikka hermoilin koko kokeen ajan ja rukoilin sen kidutuksen päättymistä. Silti masokistina aion jatkaa pitkän matikan opiskelua. Biologia meni hyvin siitä esseehäpeästä huolimatta, kun 8 tuli. Tutkielmakin meni läpi. Historiasta sain 9-(tuuletus!!!) ja äikän kommentoivasta referaatista 35 pistettä. Psykologian koetta en saanut vielä opettajan ollessa sairaana. Kurssiarvosanoiksi historiasta ja äikästä 9, biologiasta 8 ja psykologiasta 7(en viitannut kertaakaan tunneilla ja kokeesta nyt ei tiedä).

Pitää tästä käydä läksyjen kimppuun.