Pakattu suurimmaksi osaksi tavarat,väitelty äitin kanssa hameiden käyttömukavuudesta,yrittäny houkutella veljen ottamaan mukaan edes yksi hyvin,hyvin ohut kirja ja totesin matkalaukkuni olevan liian pieni. Ja huomenna tämän "rentouttavan" perheloman pitäisi alkaa. Matkakohde on ihan naapurissa elikkäs Ruotsinmaan.

Aikomus on ajaa autolla keski-Ruotsia pitkin Vänernille(kirjotettiinkohan se noin?). Se on aika iso järvi etelässä.Siellä sitten asuisimme äitin serkun luona ja koska isi totesi Oslon olevan muutaman sadan kilometrin päässä(kuin ajaisi Kemiin, vai Ouluunko se oli?), saattaa olla, että piipahdamme myös sielläkin.

Nyt sitten saan käyttää koulussa haalimaani ruotsin taitoa. Mitähän siitäkin tulee, kun en satu muistamaan eroa lasilla ja jäätelöllä. Kumpi se lausuttiin pitkänä? Kaipa ne kysyy sitte "ursäkta?", jos vaikka sitä sattuisi vahingossa pyytämään lasia suklaakastikkeella.

Autossa istuessa ei tarvitse onneksi kuunnella jatkuvaa veljen pälätystä pokerista, eri pasiansseista ja muusta korttipeleihin liittyvästä. MP3-soittimet on täyteen ladatut ja mukana on Maailmojen sota sekä Jane Eyre. Niistä on kyllä mukavasti seuraa.

Laukussa on mukana normi kesävaatteiden lisäksi fleecepaita. Vanhempani hokevat Norjassa olevan kylmä. Otan sen mukaan, mutta en tule pukemaan sitä. Hah, pitäähän mulla olla edes hiukan kapinamieltä. Onhan se hyvä, että lomallakin riidellään jostakin. Alkaa se tympiä, jos kaikki on hyvin koko ajan.

Mutta pitää lähteä nukkumaan, sillä herätys on 7.00. Viisi tuntia aikaisemmin kuin herään tavallisesti. Yritän nukkua edes muutaman tunnin. Toivottavasti reissu sujuisi ilman suurimpia loukkaantumisia ja muita haavereita.